Развитието на рент а кар услугите в световен мащаб

Развитието на рент а кар услугите в световен мащаб

 

Като цяло индустрията за отдаване на коли под наем продължава да се развива и адаптира към променящите се нужди и предпочитания на пътуващите. Зародили се за пръв път в историята като начин за осигуряване на надеждно транспортно средство за изпълнение на служебни задължения, днес приложението им излиза доста отвъд това.

 

Как се разви rent a car индустрията и какво е най-актуалното през последните години като услуга в бранша? Отговорите представяме в следващите абзаци.

 

За какво се използват рент а кар услуги в днешни дни

 

Все още една от най-честите причини, поради които хората наемат чужд автомобил е за бизнес пътувания, споделят експертите от SofiaRentACar.bg

 

Средноголемите бизнеси, чиято работа поначало не е обвързана с ежедневно транспортиране на стоки с автомобил или друга подобна дейност, обикновено не разполагат със служебни автомобили за пътувания. Когато се налагат командировки в друго населено място или в друга държава рент а кар услугите са много удобни именно за осигуряване на удобния транспорт на служителите по време на бизнес пътешествието.

 

Оказва се, че наемането на кола за бизнес цели излиза доста изгодно на фирмите и разбира се е изключително удобно на командирования, който може да бъде независим от обществения транспорт, където и да отива.

 

Rent a car услугите се използват традиционно още за семейни и приятелски пътешествия с по-голям автомобил от личния, за специални случаи като балове и сватби с луксозни най-съвременни или винтидж возила и други подобни.

 

Новите начини за използване на автомобили под наем

 

През последните години все повече се търсят автомобили под наем за доста по-краткосрочни цели. Ако допреди това те се наемаха за няколко дни, то днес потребителите вече имат и доста по-различни потребности. Затова се появиха и нови услуги, с които човек може да наеме возило не за ден, а за часове в рамките на деня или за още по-късо време – за по-малко от час. Това е възможно благодарение на най-новите технологии, внедрени в бранша.

 

Особено в чужбина, започва да става все по-популярно използването на рент а кар за еднопосочни пътувания. Пътуващите от един град до друг наемат кола в изходната точка и я оставят в крайния град, където компанията има ситуирани звена. Това допълнително облекчава мобилността на пътуващите им позволява да си спестят средства от дългосрочното наемане на автомобил.

 

Трансферът е друг съвременен начин за използване на rent a car услугите, който е все по-предпочитан през последните години, информират от SofiaRentACar.bg. Обикновено се използва при пътувания в други държави, където на пътуващия му се осигурява транспорт (с или без шофьор) директно от летището до конкретната локация, където ще бъде неговият престой.





{START_COUNTER}