Зона header
12°
Неделя, 5 Май 2024
Начална страница

ШУМ.БГ

Последни новини от Шумен, България и света

Честито Воскресение Христово!

Шумен

Деца от ясли, градини и училища в Шумен изнесоха Великденски концерт

Деца от ясли, градини и училища в Шумен се включиха в празничен Великденски концерт на пл. „Кристал“, организиран от общината, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

998 0

Местната власт с поздравления за Великден

Областният управител на Шумен Добромир Добрев, кметът на общината Христо Христов и председателят на Общинския съвет – Шумен Ася Аспарухова отправиха поздравления за Великден.

870 11

БСП-Шумен регистрира кандидатската си листа за Народно събрание

Коалиция "БСП за България" регистрира днес в РИК-Шумен кандидатите си за народни представители, съобщиха от пресцентъра на БСП.

5918 43

България

Стометров козунак зарадва жителите и гостите на Враца за Възкресение Христово

Стометров козунак зарадва и тази година жители и гости на Враца, които отбелязаха Възкресение Христово заедно на централния площад, съобщиха от Общината във фейсбук страницата си.

148 0

Полицай с над 2 промила алкохол в кръвта катастрофира в билборд във Велико Търново

Полицай с над 2 промила алкохол е катастрофирал тази нощ във Велико Търново, предава БНР. Инцидентът е станал малко преди полунощ.

261 2

Нека тази година Христовото Възкресение донесе радост, молим се да донесе и умиротворение, каза Неврокопски митрополит Серафим

Нека и тази година Христовото Възкресение донесе радост, молим се да донесе и умиротворение, особено за онези места, където мирът е загубен и страдат и загиват много човеци, каза за БТА Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

142 0

Свят

Си Дзинпин пристигна в Париж, ще търси изход от кризата в Украйна заедно с Франция

Китайският президент Си Цзинпин пристигна в Париж на държавно посещение. Заедно със съпругата си Пън Лиюен той беше посрещнат на летището от френския премиер Габриел Атал.

64 0

Хиляди унгарци протестираха срещу премиера Орбан в крепостта на управляващата партия ФИДЕС - град Дебрецен

Хиляди унгарци протестираха днес срещу премиера националист Виктор Орбан на митинг, състоял се в бастиона на управляващата партия - град Дебрецен.

52 0

Нови руски удари в Украйна с жертви и ранени

Няколко руски удара са отнели живота на двама души и са ранили още 16 в Източна и Североизточна Украйна, включително в Харков, втория по големина град в страната, съобщиха днес местните власти, цитирани от Франс прес.

95 3

Спорт

Ливърпул се наложи срещу Тотнъм във Висшата английска лига

Ливърпул победи с 4:2 у дома Тотнъм в мач от 36-ия кръг от английското първенство. "Червените" започнаха много силно двубоя на "Анфийлд" и взеха солиден аванс още преди почивката.

50 0

Челси набра страховита скорост, но едва в края на сезона

Отборът на Челси изглежда, че започна да играе най-добрия си футбол едва в края на сезона. Челси набра страховита скорост, но едва в края на сезона Хората на Маурисио Почетино спечелиха второ поредно лондонско дерби, като след триумфа с 2:0 над Тотнъм, се справиха и с Уест Хям.

87 0

Златно и бронзово отличие за ансамбъла на България на отделните уреди на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку

Ансамбълът на България спечели златен медал на три ленти и две топки и бронзов на пет обръча на финалите на отделните уреди на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан), която се провежда за първи път в историята на този спорт.

90 1

Любопитно

Мадона покори Рио де Жанейро с концерт пред повече от милион и половина души на плажа Копакабана

Мадона покори Рио де Жанейро с "исторически" концерт за близо 1,6 милиона души, като превърна прочутия плаж Копакабана в гигантска сцена, съобщиха АФП, Асошиейтед прес и Ройтерс.

163 1

Какви ястия да сложим на Великденската трапеза

Трапезата във всеки дом на Великден трябва да е богата – обреден хляб, агнешко, яйца, козунак и зелена салата.

160 0

Учени разработиха саморазграждаща се пластмаса, която ще помогне за намаляване на замърсяването

Учени разработиха саморазграждаща се пластмаса, която според тях ще помогне за намаляване на замърсяването, предаде Би Би Си.

236 1

Шумна пощ@

Състоянието на улица "Люлин"

Здравейте! Пиша ви отново! Писах ви преди 6-7 години за улица Люлин, кв. Дивдядово. След подадения сигнал, имаше реакция от общината.

4354 7

Бездомни кучета нападат хора край село Драгоево

На 1.02.2024 на изхода на Драгоево по посока на Велики Преслав бях нападнат от глутница едри агресивни кучета, три бели, едно кафяво, едно черно, които се опитаха да ме съборят.

8944 32

Безобразие при ремонта на ул. Червени ескадрони

Здравейте, искам да сигнализирам за безобразието при изготвянето на проекта за ремонт на ул. "Червени ескадрони", в участъка между улиците "Свобода" и "Правда".

15362 27

Този сайт използва бисквитки