Евтин дом - истина ли са мненията в интернет


Евтин дом - истина ли са мненията в интернет
Снимка: iStock

7614

Нормално, е когато човек е пред важно решение като закупуването на дом, да потърси в интернет. Но в интернет всеки може да пише и не на всичко може да се има доверие.

Целта на този текст е да разгледа темата с истината зад негативните и позитивните мнения за EvtinDom.eu и дали е здравословно да се четат мнения на непознати хора преди покупка.

Добрите и лошите страни на интернет мненията в интернет – истината за истината

Повече и повече хора започнаха да свикват с мисълта за свободното ползване на интернет. Интегрирахме го в животите си и сега едва ли някой би могъл да си представи ежедневието без него.

В стремежа си към удобството, обаче, забравихме да погледнем зад рамото и да преценим какво всъщност означава това за нас. Заети сме, кой ще се рови в подробност, че да сортира и разбере всичко, което му попадне пред очите?

Истината, е че прочитаме заглавието и се задоволяваме само с него без много да се задълбочаваме и така това става част от вътрешният ни свят – „Сигурно е истина, щом е написано”.

Позитивите от интернет, и съвсем случайно и негативите от него, са обилното количество информация, което е налично. Можеш да намериш всичко, от наръчници за коли до древни книги и познание. Как, обаче, може да отсее човек кое е вярно и кое не е? Интуиция? Разум? Комбинация от двете?

Мнения за евтин дом – истински ли са

Този въпрос може да бъде обърнат както към негативните, така и за позитивните мнения за евтин дом. Реално погледнато, човек няма как да знае докато самият той не е опитал. Едните казват, че всичко е наред, другите пък казват, че има проблем – кой е прав?

Истината може да е някъде по средата. Хората са различни, с различни очаквания, различни разбирания и, като цяло, стандарти. Всички сме срещали онзи човек, на кого не може да му се угоди – дали в службата, в градския транспорт или в магазина.

Конкуренцията ли пише негативните мнения за евтин дом

Това на което човек може да се натъкне, когато се замисли за бизнеса в България, са доста мръсни и нечестни практики. Факт, е че EvtinDom.eu е една от водещите фирми за евтини домове в страната. Факт, е и че строителният бизнес в страната е високо конкурентен и някои хора биха направили почти всичко, ако не и всичко, да са на върха.

Възможно ли е конкуренцията на Евтин Дом да прави лоша реклама? Напълно. Ако моралните устои не са ви подготвили за доблестна борба, вие не бихте ли уронвали човека над вас, за да сте вие на негово място?

Добър пример за това са предизборните кампании в България или САЩ – „другите са лоши, ние сме по-добри от тях – изберете нас”. И работи, понеже хората търсят лесен изход и достъп до истината, а това е съвсем неподправена наивност.

Голямото количество информация пречи на истината

Който е ходил на море или какъвто и да е водоем знаем, че като има много движение се размътва водата и не стават ясни нещата. С толкова голям обем на информация, как може човек да се довери въобще на каквото и да е – негативно или позитивно?

„Когато не можеш да се довериш, си го вършиш сам” – отново, може би истината е по-средата – някои хора не са останали доволни поради лоша комуникация или очаквания, други пък са останали доволни понеже знаят за какво да питат и какво да очакват от това.

В крайна сметка, отговорността за това което се получава е двустранна – човек да провери сам, и да се довери на собствената си преценка, и от страната на фирмата. Все пак от това да са коректни зависи дали ще имат бъдеще в бизнеса или не – ако не бяха добри хората нямаше да ги ползват.

Вземане на разумно решение – наивно ли е да се доверяваме на непознати

Евтин дом мнения

С лесното идва и проблемът от атрофирането на личната преценка и ползването на разум. Проблематика е в целия свят, не е нападение към народа, но с лесното човек свиква и се научава, че може и без да си дава много зор.

Така и с мненията в интернет – търсим ги понеже е лесно някои да ни свърши работата вместо нас.

Само, че когато става дума за нещо толкова важно като строителството на дом, наивността почти винаги се отразяват зле. Единственият истински съвет, които можем да ви дадем е да не се доверявате на нищо друго освен вашата собствена преценка – свържете с фирмата, разговаряйте с тях, разгледайте сайта и посетете завършени обекти.

Не на лесното, не понеже сме мазохисти, а понеже лесното води до грешки и до грешни впечатления. А дома ще е ваш, вие ще живеете в него, а не хората, които оставят мнения анонимно в интернет.

Когато има много шум, който пречи, това което правят хората е да се изолират, за да има повече контрол.

 Проверете сами, вижте сами, намерете сами, не защото хората в интернет са лоши и искат да ви подведат, а понеже това е ваша лична инвестиция, ваши са парите, ваше е парцела – за това свършете работата сами.

Репутацията на Евтин Дом ЕООД

Мнения за EvtinDom.eu има всякакви, но възможността за изграждането на собствен дом и то на добра цена, е нещо, което трябва да се провери.

Не всеки в България може да си позволи такава инвестиция, но с наличието на фирми като Евтин Дом все повече и повече хора могат да направят такова важно решение и да са самостоятелни.

Иронията в цялата работа, е че строим къщи и се махаме от апартаментите, за да имаме собствен двор.

 Да няма съседи под или над нас, които надуват музика – строим собствен къща за да сме самостоятелни, да е наше. И все пак търсим някои друг да ни свърши работата, за нещо, което е лично наше.

Но пък и сякаш е разбираемо, понеже все пак сме комунални създания и зависи от тези около нас. Не бива да се винят хората за това, че търсят, но нека крайното решение да е тяхно – не изпускайте възможност да се сдобиете със собствен евтин дом поради предубежденията на някой друг.

Как да проверите дали Евтин Дом са добри

Отивате на сайта им и проверявате дали има акредитация, сертифицирана ли е фирмата и дали членува в официални сдружения за строители.

Взимате номера на сертификата и проверявате какво е отношение на органите и държавата към тях – и след това се свързвате със самата фирма и отивате на оглед.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички